Konveksiyonlu Fırın Nedir?
Fan sistemine sahip olan ve bu özelliği sayesinde yemeklerin homojen şekilde pişmesini sağlayan fırın çeşitleri konveksiyonel fırın nedir sorusunun yanıtıdır. Konveksiyonel fırınlar gıdaların çok kısa bir zamanda pişmesini sağlar.
Konveksiyonlu Fırınların Kullanım Alanları
- Restoranlar
- Pastaneler
- Oteller
- Kafeler
- Ev mutfakları
- Fast food zincirleri
- Catering hizmetleri
- Yemekhaneler
Konveksiyonlu Fırın Çeşitleri ve Teknik Özellikleri
Tasarımı, teknik özellikleri ve kullandığı enerji yönünden konveksiyonel fırın çeşitleri farklı türlere ayrılır. Endüstriyel mutfaklarda en sık kullanılanlar ise şöyledir:
Tezgah Üstü Konveksiyonlu Fırınlar
Bu modeller ev tipi konveksiyonel fırın olarak da bilinir. Küçük mutfaklar için uygundur çünkü kompakt bir tasarımla üretilir. Hızlı ısınmaları ve enerji tüketimlerinin düşük olması ise ön plana çıkan avantajlarıdır. Sadece evlerde değil tüm küçük işletmelerde kullanılabilirler.
Endüstriyel Büyük Kapasiteli Konveksiyonlu Fırınlar
Büyük ölçekte yemek pişirilen endüstriyel mutfaklar için 40 tepsili konveksiyonlu fırın modelleri gibi büyük kapasiteli modeller de geliştirilir. Catering firmaları ve otellerde de genellikle 4 tepsili konveksiyonel fırın çeşitleri yerine daha büyük kapasiteli olan sanayi tipi konveksiyonel fırınlar kullanılır. Bu ürünlerin fan sistemleri çok güçlüdür ve aynı zamanda sıcaklık kontrolü de hassas bir biçimde yapılabilir. Bu yönüyle her türlü gıdanın pişirilmesine uygundur.
Elektrikli ve Gazlı Konveksiyonlu Fırınlar
Küçük ve orta ölçekte işletmeler için elektrikli konveksiyonel fırın çeşitleri ideal bir seçim olabilir. Bu modeller için doğalgaz bağlantısına gerek duyulmaz çünkü sadece elektrik enerjisiyle çalışırlar. Sıcaklık kontrolü hassas bir şekilde yapılabilir. Büyük ölçekli işletme mutfakları için konveksiyonel fırın doğalgazlı olanlar arasından seçilir. Çünkü daha düşük enerji maliyetleri sunarlar.
Konveksiyonlu Fırınların Avantajları
- Eşit ısı dağılımı sayesinde homojen pişirme sunar.
- Pişirme süresi kısadır.
- Enerji tasarrufludur ve düşük enerji ile yüksek performans sergileyebilir.
- Yiyeceklerin daha çıtır ve aynı zamanda daha leziz olmasını sağlar.
- Aynı anda birden fazla tepside pişirme imkanı sunarak mutfaktaki pişirme aşamalarının kısa zamanda tamamlanmasını sağlar.
- Geleneksel fırınlara nazaran daha iyi nem kontrolü sunar.
Konveksiyonlu Fırın Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Kapasitesinin endüstriyel mutfaklardaki ihtiyaca uygun olması gerekir. Konveksiyonlu fırınlar geniş bir kapasite seçeneği sunan pişirme ekipmanları arasındadır.
- Mutfakta kullanılan enerji türüne bağlı olarak elektrikli veya gazlı modeller arasından uygun olanı seçilmelidir.
- Fırınların ölçü bilgilerine mutlaka göz atılmalıdır ve mutfakta ayrılan alana uygun ölçülerde olan modeller seçilmelidir.
- Enerji tasarruflu konveksiyonlu fırınlar önceliğiniz olmalıdır.
- Fan ve havalandırma sistemlerinin ideal performansta olması önemlidir.
- Temizliği kolay olmalıdır.
Konveksiyonlu Fırın Markaları
Sizlere yüksek kalitede üretimler yapan markaların konveksiyonlu fırın modellerini sunuyoruz. Aşağıda sıraladığımız markaların elektrikli ya da gazlı konveksiyonlu fırın modellerini uygun fiyatla satın alabilirsiniz.
- Ariete
- Atalay
- Coreca
- Electrolux
- Empero
- Gtech
- İnoksan
- Josper
- Mychef
- Öztiryakiler
- Piron
- Salva
- Silverinox
- Unox
- Venarro
- Vital
- Zanussi
Konveksiyonlu Fırın Fiyatları
Marka, konveksiyonlu fırın fiyatları üzerinde belirleyici faktörlerden biridir. Örneğin İnoksan konveksiyonlu fırın fiyatları ile Salva markasının sunduğu fiyatlar birbirinden farklıdır. Fırının kapasitesi ve sıcaklık kontrolünün ne oranda hassas şekilde yapıldığı da fiyatları etkileyen unsurlar arasındadır. Büyük kapasiteli konveksiyonel fırın fiyatları daha yüksek rakamlara tekabül ederken tezgah üstü modeller daha uygun fiyatlıdır. Son olarak enerji türü ve teknik özelliklerin de fiyatları etkilediğini belirtmeliyiz. Ancak Mutbex olarak sizlere en uygun elektrikli ve gazlı konveksiyonlu fırın fiyatları sunuyoruz.
Neden Mutbex.com'dan Satın Almalısınız?
- Sizlere çok sayıda markanın konveksiyonel fırın modellerini sunuyor ve ihtiyacınıza uygun olanları kolayca seçmenizi sağlıyoruz.
- Hızlı kargo uygulamamız sayesinde fırınların teslimatı kısa zamanda yapılır.
- En uygun fiyatlar ve indirimler gibi avantajlar sayesinde yüz güldüren bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.
- Satış sonrası destek hizmetlerimiz tüm fırın modelleri için geçerlidir.
- Seçtiğiniz konveksiyonel fırınlar marka tarafından sunulan garanti kapsamında size ulaşır.
Mutbex’te Satılan Konveksiyonlu Fırın Modelleri
Unox Cheftop Plus Gazlı Fırın, 20 GN 2/1, XEVC-2021-GPR
20 tepsili olan model dijital kontrol paneline sahiptir. 30°C - 260°C arası konveksiyonel pişirme ısısı seçenekleri sunar.
Öztiryakiler Konveksiyonlu Gazlı Fırın, 20 GN 2/1, Kızaklı, Kit Arabalı, OKFG 202
Kullanıcılardan tam not alan Öztiryakiler konveksiyonlu fırın modeli 20 tepsi kapasitelidir. Pişirme süresi 2 saate kadar ayarlanabilir ve LPG ile doğalgaz uyumludur.
Empero Gazlı Döner Konveksiyonlu Fırın, Boyalı Panel, 10 Tepsi Kapasiteli, 40x60 cm
Renkli LCD ekrana sahip olan Empero konveksiyonlu fırın modeli de ayarlanabilir pişirme süresi seçenekleri sunar. İç cam kısmı açılabilir ve böylece temizliği daha kolay yapılır.
Konveksiyonlu Fırın Kullanımı ve Bakımı
Her gün sonunda temizlenmesi ve düzenli bakımdan geçirilmesi, konveksiyonlu fırınların kullanım ömrünü uzatır. Olası bir arıza durumunda markanın sağladığı garanti koşullarından faydalanılabilir. Sitemiz üzerinden sipariş vermeniz durumunda satış sonrası destek hizmetlerinden de faydalanırsınız. Mutbex olarak satış sonrası destek hizmeti sunuyoruz.
Konveksiyonlu Fırınlarla İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Konveksiyonlu Fırınlarda Hangi Yemekler Pişirilebilir?
Pizza, ekmek, börek ve poğaça çeşitleri, kurabiye ve kek çeşitleri, et ve tavuk yemekleri, sebze yemekleri pişirilebilir.
Fanlı ve Fansız Pişirme Arasındaki Farklar Nelerdir?
Fan sistemi havanın eşit şekilde fırın içine dağılmasını sağlar ve gıdaların tüm alanları eşit şekilde pişer. Fansız pişirme ise sadece bazı tarifler için tercih edilir ve geleneksel pişirme yöntemleri gerektiğinde kullanılır.
Fırın İçin En Uygun Tepsi Türü Hangisidir?
Markaya göre fırına uygun tepsi çeşitleri değişebilir ancak delikli ya da alüminyum olan tepsilerin daha iyi sonuçlar sunduğu söylenebilir.
Elektrikli ve Gazlı Modellerin Avantajları Nelerdir?
Elektrikli konveksiyonel fırınlar daha hassas bir sıcaklık kontrolü sunar. Gazlı modellerin enerji maliyeti daha düşüktür ve pişirme hızı daha kısadır.